Om Donation25

Donation25 er en sammenslutning af frivillige nørklere, der strikker og hækler miljøvenlige karklude og håndklæder til velgørende formål. Alle arbejder frivilligt, og indtjeningen fra salget gået direkte til forskellige velgørende organisationer, som nørkleren selv vælger.

Initiativet blev startet af Inge Færch, som siger:

 Jeg har altid været glad for at hækle og strikke, men jeg kunne simpelthen ikke bruge alt det håndarbejde, jeg selv nåede at lave. Derfor begyndte jeg at sælge mit håndarbejde. Jeg har dog aldrig gjort det for pengenes skyld, så i stedet jeg har i mange år doneret pengene fra mit salg til velgørenhed”.

I foråret 2015 kom Inge med på bølgen med de håndlavede karklude, men måtte sande, at familiens og vennernes hylder hurtigt blev fyldt op med karklude. Det gav ideen til Donation25. I 2015 blev det sat mere i system, og der kom flere nørklere til, så der i dag er ca. 90 nørklere. Donation25 slog dørene op for salg på Facebook d. 15. august 2015, og har siden solgt 17.600 karklude, 192 håndklæder og dermed indsamlet 533.095 kr. (opgjort d. 7/5-17). Nørklerne har blandt andet valgt at donere pengene til Julemærkefonden, Dyrenes Beskyttelse, Landsforeningen SIND, Kræftens Bekæmpelse, From Heart to Hand, Varmestuestrik.dk og mange flere.

Hvorfor skaber Donation25 så stor glæde?

Det er der 3 gode grunde til. Dels er der nørkleren, der har glæden ved at lave sit håndarbejde og støtte et formål, der ligger deres hjerte nært. Kunderne er vilde med de håndlavede produkter, og vi ved, at de velgørende organisationer er utrolig glade for den økonomiske støtte, vi bidrager med.


Nørkleren Helle Andersen siger:

Jeg støtter Collitis-Crohn foreningen, da min 28-årige datter har haft sygdommen i mange år. Hun har desværre stadig brug for indlæggelse fra tid til anden, så gennem salget af mine klude, er jeg med til at støtte forskningen på området og gøre det nemmere at leve med sygdommen.


Birgitte August Janholt, som er trofast kunde hos Donation25, skriver:

Donation 25 er et sympatisk projekt med mange vindere. Rundt om i landet fremstiller flittige hænder de unikke, smukke og miljøvenlige klude, som frister til at købe løs både til eget brug og til gaver og for at støtte en god sag. Jeg bakker op om Donation25 for den sociale ansvarlighed, miljøbevidstheden og det smukke håndarbejde, som glæder mig i hverdagen. Der er al mulig grund til at støtte op.”


Julemærkefonden skriver:

Bidraget er vigtig for os og vil blive brugt til at de børn der er på venteliste, kan få et ophold på et af vores Julemærkehjem. På vegne af børnene – TAK!”

Hvad drømmer I om hos Donation25?

Hos Donation25 vil vi ganske enkelt støtte MANGE MANGE flere velgørende formål ved at sælge endnu flere håndarbejdsprodukter. Sortimentet skal udvides, så der fremover kan sælges alt indenfor strik og hækling (håndlavet selvfølgelig). Der laves så meget fint håndarbejde, som vi ved, der er stor efterspørgsel efter. Se lige nogle af de fine ting her. For at vi kan indfri vores drømme, skal vi have rykket salget fra Facebook til en website. Her vil det blive meget nemmere for jer kunder, at finde det formål, I ønsker at støtte eller finde et specifikt produkt. Vi arbejder lige nu på at få lavet denne website, som vi satser på at have klar i efteråret 2017. Vi glæder os så meget til at slå dørene op for det nye website og præsentere alle vores fine produkter, og samle endnu flere penge ind til velgørenhed. Udgifterne til den nye hjemmeside, samler vi ind via en crowdfundingkampagne. Håber du har lyst til at støtte op om projektet og del endelig budskabet 🙂

STØT VORES CROWDFUNDING   ♥

Indtil da kan du selvfølgelig fortsat købe vores klude og håndklæder i vores facebook-gruppe www.facebook.com/groups/donation25.

      KØB KARKLUDE   ♥